Lasagne med lammfärs och getost!

 
En riktigt god lasagne!
 
4 port
 
Lasagneplattor, färska eller torkade
 
500 g  lammfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
500 g körsbärstomater på burk
2 msk balsamvinäger
1 - 2 tärningar grönsaksbuljong
Svarttpeppar och rosmarin
 
1 liter mjölk
2 msk smör
2 msk mjöl
Salt och vitpeppar
 
2 hg getost typ chevre
 
Hur!
 
Fräs färsen och ställ åt sidan, hacka löken och stek glansig i lite olja, tillsätt tomater balsamvinäger och grönsaksbuljong, låt koka på svag värme 20 minuter, tillsätt färsen och låt koka ytterligare 5 minuter smaka av med kryddorna.
 
Smält smöret i en kastrull rör ner mjölet och vispa i mjölken, låt koka upp salta och peppra.
 
Dela osten i bitar, smörj en form och varva såserna med lasagne plattor och ost, avsluta med bechamelsås och ost, strö på lite rosmarin, gratinera i ugnen i 200 grader ca 20 minuter om det är färsk pasta, annars enligt förpackning.
 
Servera med en god sallad!

Kommentera inlägget här :