Renskav är riktigt gott och enkelt att tillaga, har alltid ett paket liggande i frysen för tillfällen då det ska gå snabbt att fixa till middagen. Här blev det en pastasås med lök, svamp och chili, toppat med parmesan, rostad vitlök och enbärsgelé.
2 port
2 - 3 vitlöksklyftor
2 - 3 msk olivolja
2 port pasta
1 paket renskav
1 gul lök
1 röd chilifrukt
1 dl torkad svamp t ex trattkantareller
2 dl grädde
1 tärning grönskasbuljong
1 msk viltfond
Salt och peppar
Parmesanost
Gelé
Skala och skiva vitlöken fint, stek i oljan i en liten kastrull tills den börjar få färg, passa så att den inte bränner, låt rinna av på hushållspapper.
Blötlägg svampen 10 - 15 minuter.
Stek renskaven enligt paketet i oljan från vitlöken, ställ åt sidan.
Skala och hacka löken grovt, ta ur kärnorna ur chilin och hacka, stek tillsammans med svampen några minuter, tillsätt köttet, grädden, buljongtärning, fond och smaka av med salt och peppar. Låt puttra på svag värme 5 - 10 minuter.
Koka pastan, häll av vattnet och blanda ihop pastan med renskavssåsen, lägg upp på tallrikar och toppa med vitlöken, nyriven parmesan och en klick gelé.