Biff med färsk vit sparris och basilikasås!

 
Nu är våren här och äntligen kommer primörerna i grönsaksdisken, sparris är så gott i alla former, här vit sparris kokt i citron, mums!
 
2 port
 
2 skivor biff
Salt och peppar
smör/olivolja
 
4 vita sparrisar
1 l vatten
1 tsk salt
1 tsk socker
1/2 citron, saften
 
1 dl créme fraich tomat/basilika
1/2 dl hackad basilika
 
Potatis och sallad
 
Hur!
 
Krydda biffen med salt och peppar och stek i lika delar smör och olja några minuter på varje sida.
Skala sparrisen förutom knoppen och skär av nedersta delen, koka upp vatten, salt och socker, lägg i citronsaften och sparrisarna låt koka 8 - 12 minuter, det ska vara tuggmotstånd.
Blanda ihop créme fraich och basilika.
Servera köttet med sparris, potatis, sås och en god sallad.

Kommentera inlägget här :