Ugnsstekt lax med vitvinssås och potatismos!

 
Lax som är ugnsgratinerad med parmesanost och parmaskinka med tillbehör som ugnsbakade tomater, vitvinsås och potatismos. Riktigt gott och enkelt att göra.
 
4 port
 
600 g lax
1 dl riven parmesanost
4 skivor parmaskinka i mindre bitar
Salt och peppar
Smör
 
500 g potatis
2 - 3 dl varm mjölk
1 dl riven parmesanost
Salt och peppar
 
3 dl matlagningsgrädde
1 dl vitt vin
1 tärning fiskbuljong
Salt och cayennepeppar
 
Kvisttomater
Olivolja
Flingsalt
 
Hur!
 
Skär laxen i 4 bitar, salta och peppra, lägg i en smord form, fördela osten och parmskinkan på laxen. Gratinera laxen i 175 grader 15 minuter.
Koka potatisen och mosa den med mjölken och osten, smaka av med salt och peppar.
Koka upp grädde, vin och buljongtärning och låt puttra på svag värme 10 minuter, smaka av med kryddor.
Lägg tomaterna i en form gärna med kvisten kvar, ringla över lite olivolja och ställ in i ugnen med fisken 10 minuter, vid servering strö över lite flingsalt,

Kommentera inlägget här :