Torskrygg med parmesanmos, sparris och saffranssås!

 
Torskrygg är fantastiskt gott, kan du inte få tag på färsk så finns det nu portionsbitar i frysdisken som helt ok.
Här har jag gjort det lite enkelt och använt en smaksatt cème fraich till såsen.
 
4 port
 
700 g torksrygg
1 dl riven parmesanost
1/2 dl riven pepparrot
Flingsalt
 
6 - 8 potatisar
2 dl varm mjölk
1,5 dl riven parmesanost
vitpeppar
 
1 knippe sparris
olivolja
lite parmesan
Flingsalt
Balsamico
 
1 burk créme fraich tomat saffran
Riven pepparrot
 
Hur!
 
Dela torsken i 4 bitar och lägg i en smord form, lägg på pepparrot och parmesanost, strö över lite flingsalt, stek i ugnen 175 grader 15 minuter.
Koka potatisen och mosa med mjölken, rör ner osten och smaka av med vitpeppar.
Lägg sparrisen i en form och ringla över lite olivolja, ställ in i ugnen 175 grader 10 minuter, Hyvla över lite parmesanost, salta och droppa över lite balsamico.
Värm créme fraichen.
Servera med nyriven pepparrot.

Kommentera inlägget här :