Renskav med kantareller och jordärtskockspuré!

 
Renskav är ett bra fettsnålt kött som passar bra ihop med kantareller och jordärtskocka.
 
2 port
 
1 paket renskav á 240 g
1 burk kantareller á 110 g
1 gul lök
1 palsternacka
1 msk enbär grovt krossade
2,5 dl matlagningsgrädde
2 - 3 msk kantarellfond
1 msk soja
Salt och peppar
 
150 g potatis
150 g jordärtskocka
2 dl varm mjölk
Salt och peppar
 
Hur!
 
Stek köttet enligt förpackningen i lite olja, ställ åt sidan, Hacka lök och palsternacka stek glansigt i lite olja tillsammans med kantarellerna. Tillsätt enbär, grädde, fond och soja, låt koka upp och lägg i köttet, låt puttra på svag värme 5 minuter, smaka av med salt och peppar.
Skala och skär potatis och jordärtskockor i mindre bitar och koka mjukt, mosa ihop med mjölken till lagom konsistens och smaka av med salt och peppar.
Servera med en god sallad!

Kommentera inlägget här :