Musslor med kokosmjölk och chili!

 
Musslor är ju bara så gott, här en thaiinspirerad variant med kokosmjölk, chili och thaibasilika, servera med ett gott bröd att doppa i den goda såsen.
OBS! Använd inte kokosmjölk light, den skär sig vid kokning.
 
2 port
 
1 nät musslor
1 bananchalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk smör
1 dl vatten
1 dl vitt vin
1 msk fisksås
1 burk kokosmjölk
1/2 lime saften
1/2 kruka thaibasilika
 
Hur!
 
Skrapa rent musslorna, släng de som inte stänger sig.
Hacka lök och chili, stek glansigt några minuter i smör i en stor kastrull, tillsätt vatten, vin och fisksås, låt koka upp. Lägg i musslorna och koka under lock 5 minuter, rör om några gånger under tiden, lyft ur musslorna och släng de som inte öppnat sig,
Häll i kokosmjölk och limesaft i spadet och låt koka några minuter, lägg i musslorna igen och låt koka upp.
Servera i djupa tallrikar och varva musslorna med grovt hackad thaibasilika.

Kommentera inlägget här :