Currygryta på lax med myntaris!

 En riktigt god, väldoftande och snabblagad currygryta på fisk med tillbehör som ris med färsk mynta och mangochutney!
Curry Nam Nam!!
 
 
4 port
 
600 g lax
1 röd paprika
1 gul lök
ca 10 sugarsnaps eller sockerärtor
1 - 2 msk curry beroende på sort och styrka
5 dl matlaggningsgrädde
2 tärningar grönsaksbuljong
1/2 tsk chiliflakes
 
4 port ris
1 dl grovt hackad mynta
 
Mangochutney
Sallad
 
Hur!
 
Hacka löken, skär paprika och och sugarsnaps i bitar, Fräs glansigt i lite olja tillsammans med curry. Tillsätt grädde, grönsaksbuljong och chiliflakes, låt koka på svag värme 5 - 10 minuter, smaka av med curry och chili.
Skär laxen i kuber och lägg ner i såsen, låt det koka upp, klart för servering.
Koka riset och blanda ner myntan, servera tillsammans med fisken, mangochutney och en sallad.

Kommentera inlägget här :