Bergtunga med stekt ostronskivling och rostad vitlök!

 
Fisk är ju bara så gott, här är det bergtunga som går bra att byta ut till någon annan plattfisk. Stekt ostronskivling, en riktigt god svamp, stekta tomater, rostad vitlök och potatismos smaksatt med tryffelolja, det kan inte bli bättre!
 
2 port
 
400 g bergtunga
6 körsbärstomater
150 g ostronskivling
4 st vårlök
2 msk smör
Salt och peppar
 
4 vitlöksklyftor
2 mak olivolja
 
Potatismos
1 tsk tryffeolja
 
Hur!
 
Börja med vitlöken, skär den tunt och stek i en liten kastrull i olivolja tills den är gyllenbrun, ta upp och låt rinna av på hushållspåapper (spara oljan).
Skär svampen i bitar, hacka löken stek i lite smör tills vätskan kokat in i svampen, ställ åt sidan.
Salta och peppra fisken, stek i lite smör och oljan från vitlöken tillsammans med tomaterna.
Gör potatismos och rör ner tryffelolja.
Lägg upp fisk och toppa med svamp, servera med tomater och potatismos, strössla över vitlöken.

Kommentera inlägget här :