Krabbfylld bergtunga med saffranssås!

 

En lyxig fiskrätt som är superenkel att göra, servera med färskpotatis och mozzarellasallad!
 
4 port
 
8 mindre bergtungafiléer
3 krabbklor
1 krm cayennepeppar
1 msk smör
1 dl vitt vin
3 dl lättcreme fraich
1 kuvert saffran
1 tsk chiliflakes
1 tärning fiskbuljong
salt och peppar
 
1 påse mozzarellabollar
1 ask körsbärstomater
Några blad basilika
olivolja
 
Kokt färskpotatis
 
Hur!
 
Ta ur krabbklorna och fördela krabbköttet på fiskfiléerna, dofta över cayennepeppar och rulla ihop fileérna till rullader. Smörj en form och lägg i fisken tätt så att den inte rullar upp sig.
Blanda vin, creme fraich, saffran, chiliflakes, i en skål, smula ner buljongtärningen och smaka av med lite salt och peppar. Bred blandningen på fisken och gratinera i ugn 175 grader 15 - 20 minuter.
Blanda ihop mozzarella, tomater, basilika och lite olja, koka potatisen.

Kommentera inlägget här :