Laxgryta med bönor och mango chutney!

En mustig och god gryta, vill du ha en bra GI-gryta så lägg i lite mer bönor och hoppa riset!
 
4 port
 
500 g lax
1 burk á 380 g stora vita bönor
20 st oliver med ansjovis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk á 400 g körsbärstomater
1 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2 msk balsamvinäger
1 msk råsocker
1 tsk tabasco
Salt och peppar
 
Tillbehör
 
Ris, sallad, mango chutney och hackad koriander (finns i asiatiska hyllan).
 
Hur!
 
Skär laxen i sockerbitsstora kuber, skölj bönorna i kallt vatten, skär oliverna i 2 - 3 skivor.
Hacka löken och fräs några minuter i lite olja i en kastrull, tillsätt tomaterna och vattnet, låt koka upp. Tillsätt buljong, vinäger, socker och tabasco, låt koka på svag värme 15 minuter, smaka av med salt och peppar.
Lägg i bönor och oliver låt koka ett par minuter, rör försiktigt ner laxen och stäng av plattan. Låt grytan stå under lock 5 minuter, servera med ris, sallad, chutney och koriander.

Kommentera inlägget här :