Skrynklig Canarisk potatis och mojosås!

 
De här saltkokta potatisarna med mojosås är riktigt goda och passar till allt grillat, här med lammytterfilé, lite pill med såsen men det är det värt!
 
4 port
 
700 g små delikatesspotatis
1 dl grovt salt
 
2 röda paprikor
5 vitlöksklyftor
1 - 2 st urkärnade röda chili
1 tsk spiskummin
2 msk vitvinsvinäger
1,5 dl olivolja
Salt och peppar
 
Hur!
 
Dela parikorna i halvor, ta ur kärnorna, lägg på bakplåtspapper och grilla på högsta värme tills skalet börjar svartna. Lägg paprikan i en plastpåse och låt svalna, dra sedan av skalet.
Hacka vitlök och chili grovt, lägg i en mixer tillsammans med paprika, spiskummin och vinäger. Kör mixern och häll i olivolja i en tunn stråle till en sås, smaka av med salt och peppar.
 
Lägg potatis (oskalad) och salt i en kastrull och fyll på med vatten så att det knappt täcker, koka kraftigt utan lock, häll av vattnet och låt ånga av. Skalet blir lite skrynkligt och vitt av saltet.
Servera potatisen med mojosåsen!
 
 

Kommentera inlägget här :