Kycklingwok med nudlar!

 
Snabblagat, enkelt och riktigt gott, servera gärna med lite tillbehör som t ex thai sweet chilisås, hackad koriander, mango chutney eller sambal oelek.
Har du ingen wokpanna går det lika bra med en vanlig stekpanna.
 
2 port
 
250 g kycklinglårfilé
1 - 2 msk sesamfrön
1 paket snabbnudlar á 85 g
1 morot
1 palsternacka
1 näve grovt strimlad spetskål eller annan kål
3 sparrisar
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 spansk chilipeppar
2 msk riven ingefära
2 msk soja
2 msk sesamolja
2 msk olivolja
1 msk fisksås
1 dl hackad koriander
 
Hur!
 
Skär kycklingen i bitar och stek i lite olivolja och sesamolja, krydda med salt, peppar och sesamfrön, ställ åt sidan.
Koka nudlarna enligt förpackningen och häll av spadet.
Skär morot och palsternacka i tändsticksstora bitar, dela sparrisen på längden i kvartar och dela i 2 eller 3 bitar, skär rödlöken i klyftor, vitlök och chilipeppar i skivor.
Hetta upp pannan med olivolja, lägg i alla grönsaker, soja, sesamolja och fisksås, stek några minuter under omrörning lägg i kyckling och nudlar och låt allt bli ordentligt varmt, blanda i koriander och servera direkt.

Kommentera inlägget här :