Kyckling med pestobönor och gratinerad potatismos!

 
 
Örtkryddad majskyckling med stora vita bönor i pesto och potatismos med vitlök och pesto som gratinerats i ugn, superenkelt och kanongott. Går bra att förbereda för att värma på när det är dags att äta, servera gärna en god sallad till.
 
4 port
 
4 majskycklingfiléer
3 msk blandade örter
Salt och peppar
Olivolja
 
1 burk stora vita bönor
2 msk pesto
1/2 röd spansk peppar
 
6 - 8 potatisar
2 dl mjölk
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
1/2 spansk peppar
2 msk olivolja
 
Hur!
 
Dela kycklingfiléerna i 3 - 4 bitar, krydda runt om med örter salt och peppar, stek i olja på mellanstark värme.
Skölj bönorna i kallt vatten, blanda med pesto och hackad peppar i en skål.
Koka potatisen och mosa den tillsammans med mjölk och smör, fördela moset i 4 ugnsfasta portionsformar. Hacka vitlök och peppar, strö över potatisen och ringla över lite olivolja, ställ in i ugnen 200 grader 5 - 10 minuter.
Servera kycklingen med bönor, potatismoset och sallad.

Kommentera inlägget här :