gratinerade havskräftor!

 
Vitlöksgratinerade havskräftor, en perfekt start på middagen. Godast blir det med färska kräftor, men det går bra även med kokta, halvera då tiden i ugnen eftersom de lätt blir torra.
Bäst resultat blir det att gratinera kräftorna på tallriken de ska ätas på eftersom inget smör går till spillo, men om det inte går så lägg på en plåt täckt med folie.
Servera med ett gott bröd att suga upp den goda såsen.
 
4 port
 
8 kräftor
Bröd
 
Vitlökssmör
150 g rumsvarmt smör
4 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
2 msk hackad dill eller persilja
Salt och peppar
 
Hur!
 
Finhacka vitlöksklyftorna och blanda ihop med smör och kryddor.
Dela kräftorna i halvor, ta bort tarmen, fyll halvorna med smöret och gratinera i 225 grader 8 - 10 minuter.
Servera omgående.

Kommentera inlägget här :