Ceviche!

 
Ceviche kommer från latinamerika och smakar underbart gott, här med en touch av Bohuslän.
Fisken ska ha varit fryst minst 2 dygn.
 
6 port
 
100 g lax
100 g hälleflundra
100 g pilgrimsmusslor
100 g skalade räkor
1 spansk pepparfrukt
8 cm gurka
1/2 röd lök
1 mango
1 kruka koriander
 
Marinad
 
Saft av 3 lime
Saft av 1/2 citron
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
 
Hur!
 
Blanda alla ingredienserna i marinaden, skär fisk och musslor i små kuber och lägg i en skål tillsammans med räkorna. Häll marinaden över och låt stå i kylskåp 3 - 4 timmar, rör om någon gång, fiskköttet ska bli ljust och fast.
Skär pepparfrukten och gurkan i småbitar, finhacka löken, skär mangon i kuber och hacka koriander grovt.
Häll av marinaden och blanda fisken försiktigt med resten av ingredienserna och lägg upp i glas.

Kommentera inlägget här :