Stekt strömming med chipotle, vitlöksmorötter och remouladsås!

 
Stekt strömming, enkel vardagsmat med nya smaker, enkelt och snabblagat!
Servera med sås, morötter, sallad och ett gott bröd!
 
4 port
600 g strömmingsfiléer
Chipotlepasta
1 ägg
Vetemjöl
Panko
Smör
 
Sås
1,5 dl creme fraich
0,5 dl majonäs
1 msk dijonsenap
1 msk citronsaft
0,5 dl finhackad kapris
1 dl finhackad saltgurka
1 krm cayennepeppar
 
Morötter
4 morötter
2 vitlöksklyftor
2 mak olivolja
Salt och peppar
 
Hur!
Bred lite chipotlepasta på hälften av fiskfiléerna, lägg på resten så att de blir dubbla. Vänd fisken i mjölet sedan i det uppvispade ägget och slutligen i panko och stek i smör.
Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål.
Skär morötterna i stavar,skiva vitlöken och stek några minuter i olja, salta och peppra.

Kommentera inlägget här :