Rödtunga med pesto och parmesan!

  


Rödtunga är en perfekt fisk att göra rullader av, här i italienskt stuk. Servera gärna med färsk pasta eller kokt potatis.
 
4 port
 
4 - 6 rödtungefiléer
1 dl pesto
20 st oliver med ansjovis
1 msk smör
3 dl lätt créme fraiche
1,5 dl vitt vin
1 tärning fiskbuljong
Svartpeppar
1 dl riven parmesanost
 
Hur!
 
Sätt ugnen på 175 grader, klicka i smöret i en ugnsfast form. Dela fisken i två delar på längden, bred ut peston på filéerna och dra några varv med pepparkvarnen, rulla ihop och lägg i formen. tryck i en oliv i varje rullad och lägg resten runt om. Smula buljongtärningen och blanda med créme fraiche, 1/2 dl vin och lite peppar. Häll 1 dl vin över fisken och bred créme fraichblandningen över, toppa med riven parmesan och gratinera i ugnen 20 minuter.

 

Kommentera inlägget här :