Moules marinés

 
 Musslor är ju så gott och godast tycker jag dom är så här i  en soppa på vitt vin och grädde, med ett gott bröd att doppa. 1 nät med musslor räcker som förrätt för 2 personer eller huvudrätt för 1 person.
Riktig mysmat som går enkelt och snabbt att göra. 
 
1 nät blåmusslor
2 chalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 msk smör
1 fiskbuljongtärning
1 msk hackad persilja och timjan
2 dl torrt vitt vin
2 dl matlagningsgrädde
Salt och vitpeppar
 
Hur!
 
Skrapa musslorna och skölj dom i kallt vatten, släng de som inte stänger sig.
Finhacka löken och chilin, låt svettas i smöret några minuter utan att ta färg i en stor kastrull. Tillsätt buljong, vin och kryddor och låt koka upp, lägg i musslorna och koka under lock ca 5 minuter, rör om några gånger under tiden. Lyft ur musslorna, släng de som inte öppnat sig, sila spadet och häll tillbaka i kastrullen tillsätt grädden och koka 5 minuter, smaka av med salt och peppar, lägg i musslorna och låt koka upp. Servera med ett gott bröd att doppa i såsen.

Kommentera inlägget här :