Kycklingfilé med ingefära, chili och vitlök!

 
Godast blir det med färsk majskyckling som fått ligga i marinaden en dag.
 
4 port
 
4 kycklingfiléer
1 dl olivolja
1 dl soja kikkoman
1 tsk sambal oelek
 
3 cm ingefära
2 vitlökar solo
2 röd chilipeppar
2 morötter
2 stänger selleri
1 röd paprika
 
Het chilisås eller sambal oelek
ris
blandad sallad
 
Hur!
 
Dela kycklingfiléerna i 3 delar på längden, blanda ihop olja, soja och sambal oelek i en skål, lägg i kycklingen låt stå i kylen någon timma eller till dagen efter.
Strimla ingefära, vitlök och chili i tändsticksstora bitar, stek några minuter på hög värme i olja, ställ åt sidan.
Strimla morötter och paprika, skiva sellerin, stek tillsammans med kycklingen.
Toppa kycklingen med ingefärshacket och servera med sås, ris och sallad.

Kommentera inlägget här :