Viltgryta på hjort och kantareller med pumpamos!

 
En härlig höstmiddag, tänk på att grytan ska koka i 2 timmar. 
Pumpamoset är helt suveränt gott, ett bra alternativ för dig som håller på med GI eller LCHF.
 
4 port
 
Gryta
500 g hjortkött eller annat vilt
1 stark ölkorv
1 st gul lök
2 st morötter
2 vitlöksklyftor
3 dl rödvin
2 dl vatten
2 lagerblad
1 msk enbär, krossade
2 msk viltfond
10 smålökar
100 g förvällda kantareller
Smör
 
Pumpamos
1 butternut pumpa
1 röd chiili
4 st vitlöksklyftor
Olja
Salt och peppar
1 msk pumpafrön
 
Skär köttet i 2 cm stora kuber, slanta korv och morötter, hacka löken. Bryn köttet och korven runt om, fräs lök och morötter glansigt i en gryta, lägg i kött, korv, vin, vatten, lagerblad, enbär och viltfond, låt koka i 1,5 timme.
Skala smålöken och lägg i grytan tillsmammans med svampen och koka ytterligare 30 minuter, smaka av med salt och peppar.
 
Skala och kärna ur pumpan, skär i bitar, kärna ur och hacka chilin, skala vitlöken, lägg allt på ugnspapper, ringla över lite olivolja, salta och dra några varv med pepparkvarnen. Ställ in i ugnen 200 grader 20 - 30 minuter, tills pumpan är mjuk. Lägg allt i en skål och mixa med en stavmixer eller matberedare, det går bra att värma det försiktigt i en kastrull under omrörning, strö pumpakärnor över vid servering.
 
Servera grytan med moset, lite gelé och en sallad.

Kommentera inlägget här :