Viltfärsbiff med potatismos, kantarellsås och rotsakschips!

 
Så här års finns det ofta viltkött i butiken, biff på viltfärs är kanongott och dessutom ett magert alternativ.
Chips på rotfrukter är superenkelt att göra själv, pröva även med palsternacka och morötter.
 
4 port
 
600 g viltfärs
1 ägg
1 tsk finhackad rosmarin
1 nypa chiliflakes
salt och peppar
 
2 st potatisar
2 st rödbetor
 
400 g färksa kantareller
1,5 dl lättcrème fraich
1 svampbuljongtärning
salt och vitpeppar
 
Mandelpotatis
Mjölk
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
Friterad vitlök
 
Hur!
 
Blanda ihop färs, ägg och kryddor, forma till 4 biffar och bryn runt om, lägg i en form i ugnen 120 grader ca 15 minuter, de ska vara rosa innuti.
Skala och skiva så tunna skivor du kan av potatis och rödbetor, lägg på ett bakplåtspapper i ugnen 175 grader varmluft i ca 30 minuter, stäng av ugnen och låt stå kvar 15 minuter. Ta ut chipsen droppa över lite olivolja och salta med flingsalt.
Stek kantarellerna tills vätskan kokat in, smula ner buljongtärning, tillsätt crème fraich och låt småkoka 5 minuter, smaka av med salt och peppar.
Koka potatisen och blanda med vitlök och varm mjölk till lagom konsistens, smaka av med salt och peppar, toppa med friterad vitlök (skiva vitlök tunt och stek i olja några minuter).
 
 

Kommentera inlägget här :