Ugnstekt kyckling med citronmozzarella!

  
Citron och kyckling passar bra ihop och den ugnsbakade mozzarellan med sardeller smakar gudomligt gott!
 
2 port
 
2 kycklingfiléer
1/2 röd chilipeppar
Rosmarin
Köttet av 1/2 citron
Salt och peppar
 
1 citron
1 mozzarella
4 sardeller
1/2 röd chilipeppar
 
1,5 dl matlagningsyogurt
Köttet av 1/2 citron
Cayennepeppar
Salt
 
Potatis
Körsbärstomater
2 st Solo vitlökar
 
Dela citronen i 2 delar och gröp ur köttet, skär av lite på topparna så att skalhalvorna står stadigt. Dela mozzarellan i 2 bitar och lägg i citronskalen, toppa med sardeller och några strimlor chilipeppar.
 
Skär en ficka i kycklingfiléerna och fyll med hackad chili och rosmarin, lägg i hälften av citronköttet, salta och peppra. vik ihop filéerna och lägg i en form, ringla över lite olivolja.
 
Rör ihop yogurt, citron, peppar och salt.
 
Skär potatis i halvor, lägg i en form, snitta vitlökarna och lägg med potatisen, ringla över lite olivolja.
 
Ställ in kyckling och potatis i 200 grader, efter 15 minuter ställ in citronerna och lägg i tomaterna med potatisen låt stå ytterligare 15 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.

Kommentera inlägget här :