Ugnsrostade rotfrukter!

 
Nu på höstkanten är rotfrukterna som finast och att baka dom i ugnen blir så himla gott, det blir en lite nötig smak och den bakade citronen passar bra till. Mina favoriter är palsternacka och rödbeta.
 Passar bra  till både kött och kyckling, servera gärna med aioli eller riven parmesan med tryffelolja.
 
4 port
 
2 st palsternackor
4 st morötter
4 rödbetor
1 knippe sparris
8 vitlöksklyftor
1 rös chili
2 citroner
Olivolja
Flingsalt
Peppar
 
Skala rotfrukerna och dela i 4 - 6 bitar på längden, skala vitlöksklyftorna, bryt av änden på sparrisen, dela citronerna i halvor och strimla chilin grovt. Lägg allt på en plåt med ugnspapper, ringla över lite olivolja salta och peppra, ställ in i ugnen 200 grader ca 25 minuter tills det är mjuka och fått fin färg.
 

Kommentera inlägget här :