Uer med trattkantarellsås, palsternackschips och mandelpotatis!

 
Uer är en fantastiskt god fisk som är ganska fast i köttet och som tål smakstarka tillbehör.
 
2 port
2 filéer av uer
1 palsternacka
100 g trattkantareller
1 schalottenlök
1 dl vatten
1,5 dl grädde
1 tärning svampbuljong
1 msk soja
1 msk balsamvinäger
1 msk kalvfond
Salt och peppar
Smör
Körsbärstomater
 
Skala och skiva palsternackan tunt med osthyvel, lägg på ugnspapper och ställ in i ugnen 175 grader varmluft 5 - 10 minuter, passa eftersom de lätt blir bränt, låt svalna.
Rensa svampen, dela om de är stora, hacka löken, fräs i smör tills vätskan kokat in i svampen. Tillsätt vatten och svampbuljong. låt koka ihop några minuter, rör ner grädde, soja , balsamvinäger och kalvfond, låt koka på svag värme 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
Lägg tomater i en form och ställ in i ugnen 200 grader 10 minuter.
Salta och peppra fisken och stek i smör på medelstark värme några minuter på varje sida.
Servera fisken med palsternackschips, trattkantarellsås kokt potatis och varma tomater.

Kommentarer :

#1: Charlotte

Tack, jag tittade på detta receptet idag och tyckte trattisarna såg så torra ut...;-) Nu fattar jag att det är chipsen!

skriven
#2: Tord S Eriksson

VI köpte vår första Uer idag! Receptet verkar härligt! Alla andra har pepparrot som en viktig beståndsdel!

Svar: Hoppas att den smakade gott!
Lotta Sjögren

skriven

Kommentera inlägget här :