Stekt strömming med pepparrot, pressgurka och potatismos!

  
 
Stekt strömming gör man ju oftast på klasssikskt vis, panerad i ströbröd. Här är en variant med lite mer sting i smaken, fylld med pepparrotsost och toppad med ingefära, vitlök och chili, som tillbehör pressgurka med chili och dill.
 
4 port
 
800 g strömmingsfiléer
100 g färskost med pepparrotssmak
1 msk riven pepparrot
1/2 dl hackad dill
1 ägg
2 - 3 dl panko eller vanligt ströbröd
Olivolja
 
2 vitlöksklyftor
2 cm ingefära
1 röd chilipeppar
 
1/2 gurka
1 dl vatten
1 msk ättika
2 msk socker
1/2 hackad röd chili
1 dl hackad dill
 
  Potatismos, lingon och riven pepparrot.
 
Skiva gurkan tunt med osthyvel och krama ur lite vätska, blanda vatten ättika och socker, rör om tills sockret löst sig, tillsätt chili dill och gurka och blanda om. Ställ in i kylen 1 timme under press.
 
Lägg upp hälften av strömmingsfiléerna och fördela ost, pepparrot och dill på, salta och peppra lite, lägg på resterande filéer. Vispa upp ägget, doppa fisken i först ägg sedan panko och stek i olivolja.
 
Strimla vitlök, ingefära och chilipeppar stek i olivolja snabbt på hög värme, låt rinna av på hushållspapper.
 
Toppa fisken med vitlöksfräset och servera med ett gott potatismos, lingon, pepparrot och pressgurkan.

Kommentera inlägget här :