Snabbmat "Kycklinglårfilé med majschips"

 
   
 
Ibland behöver det gå snabbt med att få fram mat på bordet innan blodsockernivån går i botten och det blir riktigt, riktigt kinkigt (gäller likväl små som stora barn!!). Den här rätten tar typ 15 minuter.
Här har jag använt kycklinglårfilé, för det var det som fanns hemma men det går lika bra med vanlig kycklingfilé, fläskkött typ karré eller kotlett,eller biff eller nåt annat kött.
 
4 port
400 g kött
1/2 dl olivolja
1/2 dl soja
1 msk sesamolja
1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
1 msk sesamfrön
 
1 påse majschips
lite riven ost ( vad som finns men gärna någon med lite smak)
pepperoni
Chunky salsa
 
Skär kycklingen/köttet i bitar, blanda olja , soja och kryddor, blanda ner köttet. Det blir godare om det får står en liten stund men e det bråttom så e det!
Stek köttet, lägg majschipsen i en skål, strö på ost och några pepperoni, värm i micro 1 minut eller i ugn tills osten smälter. Servera med salsan.
 

Kommentera inlägget här :