Ryggbiff med trattkantarellris!

 
  
 
Nu när det är svamptider får man passa på att ta vara på vad skogen har att erbjuda. Att blanda i stekt svamp i ris blir kanongott funkar bra med all svamp men här har jag använt trattkantareller.
 
4 port
 
4 skivor ryggbiff
Olivolja och smör
Salt och peppar
 
400 g trattkantareller
1 msk smör
1 - 2 chalottenlök
1/2 buljongtärning svampbuljong
2 msk vatten
4 port vildrisblandning (går även bra med vanligt ris)
Timjan
 
Blandad sallad
Tomater
Färska fikon
1/2 rödlök skivad
Balsamvinäger ocu olivolja
 
Stek kantarellerna till vätskan kokat in, stek löken blank i smör, tillsätt kantareller,vatten och buljong, låt koka ihop några minuter. Koka riset enligt förpackningen, blanda ner svampen och toppa med lite färsk timjan.
Stek köttet, blanda ihop salladen och ringla över lite balsamvinäger och olivolja.

Kommentera inlägget här :