Pasta med gorgonzolasås!

Gorgonzola är ju aldrig fel och dessutom är detta riktig snabbmat! Få ingredienser plus att såsen och köttet blir klart på samma tid som det tar för pastan att koka.
 
4 port
 
Pasta tex snäckor
400 g lövbiff eller annat kött
1 bananchalottenlök
olivolja
2,5 dl matlagningsgrädde
1 - 2 msk kalvfond
150 g gorgonzola (stark)
Peppar
Tomat och basilika
 
Koka pastan enligt förpackningen. Strimla köttet och stek snabbt, lägg åt sidan. Finhacka löken, stek glansig i en kastrull i lite olja, häll i grädde och kalvfond låt koka upp tillsätt osten, låt koka på svag värme några minuter. Smaka av med peppar, var försiktig med salt då gorgonzola ofta är ganska salt i smaken, rör ner köttet.
Häll såsen över pastan och servera med tomater och några blad basilika.

Kommentera inlägget här :