Kyckling med tapenad och blomkålsris!

 
 
Ugnsstekt kycklingfilé, enklare kan det inte bli och den stekta blomkålen brukar slinka ner utan problem, på både stora som små, även om de annars inte gillar blomkål.
 
4 port
 
4 st majskycklingfiléer
1 citron
1 dl tapenade
Salt och peppar
Olivolja
 
1 blomkålshuvud
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad timjan
Salt och peppar
olivolja
 
2,5 dl lättcréme fraich
1 - 2 tsk tryffelolja
Salt och svartpeppar
 
Hur!
 
Skär ett par snitt genom skinnet på kycklingfiléerna fördela tapenaden i skårorna och tryck in lite under skinnet, salta och peppra, skiva citronen och lägg citronskivorna på kycklingen. Ställ in i ugnen 200 grader 20 - 30 minuter, kontrollera att kycklingen är genomstekt.
Dela blomkålen i buketter och skär bara bort det grövsta av stammen, kör snabbt i matberedare tills det är finfördelat, finhacka chili och vitlök. Stek blomkålen med chili, vitlök och timjan i olja på medelvärme 15 - 20 minuter, smaka av med salt och peppar.
Blanda créme fraich, olja, salt och peppar, låt gärna stå och mogna i kylen nån timme eller tills nästa dag.

Kommentera inlägget här :