Cheesecake med kokos och hallon!

 
Vid vår senaste resa hittade vi på taxfree en kul likör som heter Girl med smak av kokos och vanilj som passar jättebra till desserter. Här har jag smaksatt cheesecaken med Girl och använt kokos istället för digestivekex i botten, den blev försvinnande god.
 
Botten
2 dl riven kokos
1 dl kokosflakes
30 - 50 g smält smör
 
Bunke 1
3 äggulor
200 g philadelfiaost
1 dl girl likör, eller annan kokossmakande likör
 
Bunke 2
3 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker
 
Bunke 3
3 äggvitor
1 1/2 dl socker
 
Garnering
1 ask färska hallon
1 msk kokosflakes
Myntablad
 
Använd en form med löstagbar kant och lägg ett bakplåtspapper i botten så är det lätt att ta ur cheesecaken och lägga den på ett fat vid servering.
Blanda kokos och smält smör till en lagom konsistens och tryck ut i formen.
Vispa äggulor och ost så att det blandar sig, tillsätt likören.
Vispa grädde och vaniljsocker fast.
Vispa äggvitor och socker till en fast smet, du ska kunna vända bunken upp och ner.
Rör ner bunke 2 i bunke 1, vänd sedan försiktigt ner bunke 3 i smeten och häll i formen. Ställ in i frysen minst 6 timmar men helst över natten.
Ta ur glassen ur formen och lägg på ett fat, dekorera med hallon, kokos och några myntablad.

Kommentera inlägget här :