Bruschetta!

 
Köpte dessa fantastiskt goda Piennolo tomater som växer på Vesuvius sluttningar. Tomaterna knyts ihop i en ring så att skapas en stor klase (piennolo), som hängs upp där det är torrt och luftigt, sedan kan tomaterna plockas efter behov. Tomaterna har ett ganska fast kött och nästan lite knaprigt skinn, de håller sig i flera månader.
 
4 - 6 skivor lantbröd eller liknande
6 - 8 tomater eller 2 normalstora
1/2 liten rödlök
8 svarta oliver
1 msk grovt hackad basilika
1/2 mozzarella
olivolja
flingsalt
 
Hur!
 
Rosta brödskivorna utan att de tar färg, Hacka tomater, lök och oliver, blanda ihop i en skål med bailikan, häll av vätskan som bildas.
Lägg brödet på en plåt fördela tomatröra och ost, ringla över lite olivolja och ställ in i ugnen 200 grader 5 - 10 minuter, strö på lite flingsalt.

Kommentera inlägget här :