Äppelkaka på mandelmjöl!

  
 
Vet inte om man ska kalla det för äppelkaka eller äppelpaj? Men riktigt god blev den och den är glutenfri!
 
4 pers
 
2 dl mandelmjöl
1 krm vaniljpulver
2 äggvitor
1/2 dl florsocker
2 äpplen
1 msk sirap
1 burk vaniljkesella
 
Hur!
 
Blanda mjöl och vaniljpulver, vispa äggvitor och socker till en fast smet, vänd ner mjölet i äggvitan och bred ut i en smord form. Skala och skiva äpplena och lägg på smeten. Ställ in i ugnen 175 grader i 30 minuter. Pensla på lite sirap på äppebitarna för att få upp lite glans.
Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vaniljkesella.

Kommentarer :

#1: Linda

Tack för receptet!
Jag har haft fikagäster idag och fick reda på att en av dem var glutenintolerant ett par timmar innan. Då började jag googla för att få hjälp med vad jag kunde baka och den här äppelkakan blev min räddning!
Mvh Linda

skriven

Kommentera inlägget här :