Marinerad kycklinglårfilé med vildrismix och mango!

 
Kycklinglårfilé är lite saftigare kött än bröstfilén och blir kanongott efter några timmar i marinad.
 
4 port
 
700 g kycklinglårfilé
1 dl olivolja
1 dl soja typ kikkoman
2 rivna vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1 msk sambal oelek
 
4 port vildrisblandning
1/2 röd lök
1/2 burk vattenkastanj, strimlad
10 st sockerärtor
1/2 chili
 
1 mango
1/2 röd chili
1/2 röd lök
1/2 pressad lime
2 msk hackad koriander
2 - 3 msk mango chutney
 
2 avocado
soja
 
Hur!
 
Blanda ihop marinaden och lägg i kycklingen, låt stå i kylskåpet några timmar eller över natten.
Koka riset, hacka lök och chili, skär sockerärtorna grovt, rör ner i riset tillsammans med vattenkastanj.
Skär mango i kuber, hacka lök och chili, blanda ihop med lime, koriander och chutney.
Dela avocadon i halvor och häll soja i gropen av kärnan.
Stek kycklingen och servera med ris, mango, avocado och kanske en sallad och lite extra mango chutney.

Kommentera inlägget här :