Hälleflundra med zuccini och aubergine!

 
Hälleflundra är en fantasiskt god fisk, här stekt i smör med goda varma grönsaker till.
 
4 port
 
700 g hälleflundrafilé med skinnet kvar
smör
Salt och peppar
 
1 zuccini
1 aubergine
1/2 purjolök
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
12 st körsbärstomater
olivolja
salt och peppar
 
100 g skirat smör
Kokt potatis
 
Börja med grönsakerna, skiva zuzzinin, bred ut skivorna och salta lite, låt stå 15 minuter och torka sedan bort vätskan som bildats. Skär zuccini och aubergine i grova stavar, skiva purjolök, rödlök och vitlök, stek i omgångar i olivolja och krydda med salt och peppar. Lägg grönsakerna i en ugnsfast skål lägg tomaterna överst och ställ in i ugnen 10 minuter i 200 grader.
Salta och peppra fisken och stek i smör, lägg skinnsidan nedåt först och stek i 4 minuter vänd fisken och stek ytterligare 3 minuter, om du är osäker på om den är klar så dela lite på en bit och titta, den får dock inte stekas för länge då blir fisken torr.
Servera fisken och grönsakerna med kokt potatis och skirat smör.

Kommentera inlägget här :