Glömd kyckling med sparris och saltkokt potatis!





Den här goda kycklingen kom till en sommar för flera år sedan och har sedan dess varit en stor favorit. Jag hade lagt kyckling i marinad på fredag eftermiddag för att ta med ut i båten för grillning på kvällen, men den blev kvar i kylskåpet hemma! Minnet är ju inte alltid på topp... Så det blev grillning hemma på söndagen istället av välmarinerad kyckling som vi nu upptäckte hade blivit alldeles mör och god.

4 port

4 kycklingfiléer
1,5 dl soja typ Kikkoman
0,5 dl olivolja
1 msk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära

Blanda ihop marinaden och lägg i kyckllingen, låt marinera 2 dygn.
Om du har lite bråttom kan du dela på filéerna i 4 delar på längden och marinera några timmar eller till nästa dag och gör grillspett, passar utmärkt på bufféen med lite sesamfrön på och är goda både varma och kalla.

Grilla kycklingen eller ugnsstek.

Tillbehör

1 knippe sparris
8 skivor lufttorkad skinka, Parma eller liknande
600 - 800 g små färskpotatis eller delikatesspotatis
1 dl grovsalt
2 dl crème fraiche paprika chili
1 vitlöksklyfta

Bryt av änden av sparrisen och linda in sparrisarna en eller två i en skiva skinka, grilla tillsammans med kycklingen några minuter på varje sida eller stek i stekpanna.
Lägg potatisen oskalad i en kastrull häll på saltet, häll på vatten så att de översta potatisarna ligger ovanför vattenytan koka utan lock på hög värme, när de är klara häll av vattnet och lägg i en skål utan att täckas över skalet blir lite skrynkligt och vitt av saltet.
Blanda ihop crème fraiche och pressad vitlök.

Servera med en god sallad!

Kommentera inlägget här :