Kyckling med vitlök, citron, klyftpotatis och tryffelsås!






En supergod kyckling som är snabb och enkel att göra!

2 port

2 kycklingfileer, gärna majskyckling
2 vitlöksklyftor skivade
4 skivor citron
rosmarin
cayennepeppar
svartpeppar
salt
3 - 4 potatisar
paprikapulver
några coctailtomater
olivolja
1/2 halloumi i skivor
1/2 knippe sparris
1 dl gräddfil
1 dl cremefraich
1 tsk tryffelolja
salt och peppar
Hur!

Lägg folie i en långpanna (enklare att göra rent) sätt ugnen på 200 grader.
Skär 2 snitt i varje filé tryck ner skivor av vitlök i snitten, lägg kycklingen på plåten och krydda med rosmarin, cayenne, salt och peppar lägg slutligen på skivorna av citron.
Skölj eller skala potatisen (en smaksak) skär den i klyftor och lägg runt kycklingen, krydda med salt, peppar och lite paprikapulver. ringla slutligen lite olivolja över både kyckling och potatis.
Ställ in i ugnen 15 minuter, lägg på tomaterna och låt stå ytterligar 5 - 10 minuter, skär i kycklingen för att se om den är klar.
Rör ihop gräddfil, cremefraich och tryffelolja smaka av med salt och några vred på pepparkvarnen.
Stek sparris och halloumi i olivolja.

Kommentera inlägget här :