Pizza med grillat fläskkött och sparris!




Den här gången blev det pizza på rester ifrån gårdagens grillning,blev riktigt gott med lite barbequesmak dels från köttet men hade även i grillsås.

Det här räcker till 2 runda pizzor eller en plåt, sätt ugnen på 250 grader.

Pizzadeg
25 g jäst
2,5 dl 37 gradigt vatten
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
6 - 7 dl vetemjöl

Smula ner gästen i en bunke tillsätt lite av vattnet och rör om tills gästen har löst sig, tillsätt resten av vattnet, oljan och saltet blande ner mjölet och rör om till en smidig lite kladdig deg, låt gäsa i 45 minuter under bakduk.
Knåda degen på mjölat bakbord tills den är smidig, kavla ut den i rundlar eller på en bakplåt.

Under tiden som degen gäser så förbereds övriga ingredienser.

Sås
3 msk tomatpure
3 msk chilisås
2 msk olivolja
1/2 dl färdig barbeque sås med hickorysmak
1 msk oregano

Topping
200 gram grillat kött
6 st sparrisar
1 tomat
1 mozzarella
1/2 rödlök

Blanda ihop såsen.

Skär kött, tomat mozzarella och rödlök i skivor, dela sparrisen i bitar.

Bred på såsen på pizzabottnarna och fördela toppingen baka i ugn i 250 grader 10 - 15 minuter.