Lax med täcke av cashewnötter!

 
Enkelt, snabblagat och gott, ugnsbakad lax med ett täcke av cashewnötter, vitlök och sweet chilisås.
Servera laxen med ris, tomater, sweet chilisås och gärna inlagd ingefära!
 
2 port
 
400 g lax
30 g cashewnötter
2 msk sweet chilisås
1 vitlöksklyfta
1/2 spansk peppar
 
10 cm gurka
1/2 spansk peppar
1 msk risvinäger
 
1 avocado
sojasås
 
Hur!
 
Dela laxen i 2 eller 4 bitar lägg i en smord form. Hacka nötterna och pepparfrukten grovt, finhacka vitlöken, blanda nötter, chilisås, vitlök och peppar, täck laxbitarna med blandningen. Ställ in formen i ugnen 225 grader 10 - 15 minuter.
 
Skär gurkan i stavar, finhacka papparfrukten, blanda ihop i en skål tillsammans med risvinäger, låt stå och dra en stund.
 
Dela avocadon i halvor och häll soja i hålet efter kärnan.
 
 

Kommentera inlägget här :