Kyckling med citronmozarella, bulgur och grönkålschips!

 
Tack Charlotte för tipset om grönkålschips! Så himla gott, blir lite som friterad persilja fast med mycket mer smak, fungerar bra att göra dagen innan, förvara den luftigt i rumstemperatur.
Till kyckling med smak av ingefära och citrongratinerad mozarella passar chipsen kanon!
 
4 port
 
1/2 grönkålshuvud
2 msk olivolja
Flingsalt
 
4 kycklingfiléer
2 cm färsk ingefära
2 solo vitlökar
Inkråmet av citronerna i stora bitar
cayennepeppar
salt
 
2 st citroner
2 st mozarella
8 sardellfiléer
 
4 port bulgurmix
 
Hur!
 
Ta bort stammarna på grönkålsbladen, lägg tillsammans med olja och salt i en plastpåse och skaka om sa att oljan fördelas runt om. Lägg grönkålen på bakplåtspapper och ställ in i ugnen 80 grader varmluft ca 2 timmar.
 
Dela kycklingfiléerna i 2 - 3 delar, krydda runt om med cayennepeppar och salt, stek på medelstark värme.
Skär ingefära och vitlök i tändsticks bitar och stek tillsammans med citronbitar de sista minuterna på kycklingen.
 
Dela citronerna i halvor och gröp ur, skär av lite på ändarna så att de står stadigt. Dela mozarellan och lägg i citronhalvorna, toppa med sardeller, ställ in i ugnen 225 grader 5 - 10 minuter.
 
Koka bulgur enligt förpackningen.

Kommentarer :

#1: Charlotte

Grönkålschips kommer finnas på julbordet ! ;-)

Svar: Självklart!
Lotta Sjögren

skriven

Kommentera inlägget här :