Friterad torsk med guacamole och vildris!

 
Riktigt gott blev detta, som fiskpinnar de lux, torsken är panerad i panko, japanskt ströbröd, liksom sparrisen.
Går snabbt och enkelt att göra, servera med ris och thai sweet chilisås.
 
2 port
 
400 g torskfilé
1/2 knippe sparris
Cayennepeppar
Salt
1 ägg
1 msk vatten
2 dl panko ströbröd
1 - 2 dl matolja för fritering
 
2 avocado
1 vitlöksklyfta pressad
1/2 lime saften
1/2 tsk sambal oelek
salt
 
1 påse vildrismix och thai sweet chilisås.
 
Hur!
 
Skär torsken i 10 - 12 bitar, krydda runt om med cayennepeppar och salt, dela sparrisen i 2 bitar, vispa ihop ägg och vatten.
Hetta upp oljan till 180 grader i en stekpanna, doppa sparris och fisk först i äggblandningen  rulla därefter i panko och fritera några i taget i oljan ett par minuter på varje sida. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
 
Mosa avocadon med en gaffel, blanda med vitlök, lime, sambal oelek och smaka av med salt.
 
Servera med ris och thai sweet chilisås.

Kommentera inlägget här :