Ugnsbakade ägg med het tomat och bönsås!

 
En höjdarfrukost en slö helgmorgon eller till brunchen! Servera med ett gott bröd till så att man kan suga upp den goda såsen.
 
2 port
 
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 liten röd lök
2 msk balsamvinäger
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk mald koriander
1 tsk paprikapulver
1 burk körsbärstomater i sås (400 g)
1/2 burk borlottibönor (200 g)
2 ägg
salt och peppar
1/2 dl riven parmesanost
 
Hur!
 
Sätt ugnen på 200 grader. Använd en stekpanna som går att sätta in i ugnen. Skiva löken fint och stek i oljan tills den blivit mjuk, tillsätt vinäger, chili, koriander, paprika, tomater och bönor. Låt koka upp under omrörning, smaka av med salt och peppar, knäck äggen i pannan, strö på parmesanen och baka i ugnen 8 - 10 minuter.

Kommentera inlägget här :