Torskrygg med smörstekta kantareller!

 
Torskrygg är fantastiskt gott och kan varieras i det oändliga, här med smörstekta kantareller med tomater, saltkokt potatis och avocado.
 
2 port
 
400 g torskrygg
400 g färska kantareller
1 chalottenlök
1 vitlöksklyfta
5 cm purjolök
8 körsbärstomater
färskpotatis
1/2 dl grovt salt
1 avocado
Dill
Smör
Salt och peppar
 
Hur!
 
Rensa kantarellerna och hacka chalottenlök och vitlök, skär purjon i strimlor. Stek kantarellerna tills vätskan dunstat bort tillsätt 2 msk smör lök och tomat, stek tills löken är genomskinlig, salta och peppra.
Koka potatisen med skalet på med det grova saltet under kraftig kokning utan lock, häll av och låt ånga av skalet blir vitaktigt av saltet och lite skrynkligt.
Salta och peppra torsken och stek i smör.
Lägg upp torsken på tallrikar och fördela kantarellerna över fisken och toppa med dill, servera med potatis, avocado och lite skirat smör.

Kommentera inlägget här :